Salát z červeného zelí s olejovou zálivkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 365 kcal
 - Sacharidy 7 g
 - Tuky 38 g
 - Sodík 86 mg
 - Bílkoviny 1 g
 - Uhlovodany 7 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 244.6 mg
 - Vláknina 4239.8 mg
 - Vitamín A 4239.8 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 57 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Hlávku zelí zbavíme oschlých listů, omyjeme a rozkrojíme napůl. Zelí nakrájíme na slabší proužky nebo nakrouháme. Vložíme do větší mísy a zalijeme zálivkou.
 - 
                                2
Smícháme olej s octem, osolíme, opepříme a před podáváním necháme v chladničce uležet několik hodin.
 - 
                                3
Podáváme k pečeným masům.