Polévka s makrelou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 236 kcal
 - Sacharidy 15 g
 - Tuky 11 g
 - Sodík 1549 mg
 - Bílkoviny 20 g
 - Uhlovodany 12 g
 - Cholesterol 36.1 mg
 - Draslík 1040.7 mg
 - Vláknina 8272.5 mg
 - Vitamín A 8272.5 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 80.6 mg
 - Vitamín E 1.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očistíme květák, zbavíme ho lístků, pokrájíme na růžičky. Cibulky pokrájíme na kousky. Oloupeme brambory a pokrájíme na kostičky. Očistíme špenát a pokrájíme na nudličky.
 - 
                                2
Růžičky květáku vhodíme do hrnce, přidáme kostičky brambor, pokrájený špenát a pokrájené cibulky, zalijeme vše rybím vývarem. Uvedeme ho na mírném plameni do varu a za občasného zamíchání vaříme zeleninu 20 minut.
 - 
                                3
Mezitím omyjeme rybí plátky a pokrájíme je na kousky. V nepřilnavé pánvi je smažíme na oleji 2-3 minuty, pak je osolíme a dáme stranou.
 - 
                                4
Scedíme naběračku květákových růžiček a dáme je stranou. Zbytek propasírujeme sítem do jiného hrnce a propasírovanou směs uvedeme pomalu do varu. Přidáme uschované růžičky květáku a pokrájené rybí maso a na středním plameni je necháme minutu prohřát. Hotovou polévku, posypanou čerstvě mletým pepřem, horkou podáváme.