Slepice v rajčatové šťávě s houbami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1086 kcal
 - Sacharidy 14 g
 - Tuky 58 g
 - Sodík 551 mg
 - Bílkoviny 122 g
 - Uhlovodany 12 g
 - Cholesterol 394.3 mg
 - Draslík 1534.3 mg
 - Vláknina 3342.5 mg
 - Vitamín A 3342.5 mg
 - Vitamín B6 2.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 32.8 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 10.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Na sádle zpěníme jemně nakrájenou cibuli, přidáme česnek utřený se solí, omyté čtvrtky slepice, namočené a překrájené houby, rajčatovou šťávu a vodu. Dusíme doměkka.
 - 
                                2
Když je maso měkké, zaprášíme základ moukou a po zasmahnutí podlijeme trochou vody. Krátce podusíme.
 - 
                                3
Podáváme s opečenými bramborami.