Těstoviny s pestem z listové čekanky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 423 kcal
 - Sacharidy 58 g
 - Tuky 17 g
 - Sodík 79 mg
 - Bílkoviny 10 g
 - Uhlovodany 3 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 140.8 mg
 - Vláknina 10080 mg
 - Vitamín A 10080 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.4 mg
 - Vitamín E 1.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Smícháme všechny druhy mouky kromě mandlové, špetku soli, přidáme 125ml vody, 10ml oleje a vypracujeme hladké těsto. Zabalíme do fólie a necháme odpočívat.
 - 
                                2
Mezitím připravíme pesto, do mixéru vložíme čekanku rozebranou na kousky, zbytek oleje, špetku soli a mandlovou mouku. Rozmixujeme na homogenní směs.
 - 
                                3
Poté těsto rozválíme na plát o tloušťce cca 2mm, vykrojíme z něj formičkou kolečka. Uvaříme na skus, slijeme a ochutíme pestem. Rozdělíme na talíře, posypeme lehce orestovanými mandlovými lupínky a podáváme.