Karbanátky z ovesných vloček a kvasnic
Suroviny
- 80 g Strouhanka
 - 20 g Droždí
 - 1 ks Cibule
 - 0.5 ks Petržel - nať
 - 2 ks Česnek
 - 1.5 l Voda pitná
 - 0.26 dl Olej slunečnicový
 - 1 šálek Ovesné vločky
 - 2 polévková lžíce Jáhly - loupané proso
 - 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 - 0.5 polévková lžíce Majoránka
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 237 kcal
 - Sacharidy 33 g
 - Tuky 9 g
 - Sodík 334 mg
 - Bílkoviny 7 g
 - Uhlovodany 32 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 296.1 mg
 - Vláknina 7025 mg
 - Vitamín A 7025 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 3 mg
 - Vitamín E 3.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 11.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Ovesné vločky a jáhly spaříme 1 litrem horké vody, dáme je do hrnce, zalijeme 1/2 litrem vody a necháme 12 hodin namočené.
 - 
                                2
Druhý den je uvaříme na kaši. Budeme pomalu vařit přibližně 30 minut.
 - 
                                3
Oloupanou cibuli pokrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, petrželovou nať omyjeme a pokrájíme nadrobno.
 - 
                                4
V pánvi na oleji (2 lžíce) zpěníme cibuli, pak na ni rozpustíme kvasnice. Když se začnou smažit (mají charakteristickou vůni), tak je přimícháme do kaše s majoránkou, petrželkou, pepřem, česnekem a popřípadě dosolíme podle chuti. Kaši zahustíme moukou a vytvoříme karbanátky, které obalíme ve strouhance.
 - 
                                5
V pánvi rozpálíme olej a karbanátky smažíme z každé strany dozlatova.