Vepřová žebírka na paprice
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 488 kcal
 - Sacharidy 11 g
 - Tuky 41 g
 - Sodík 1047 mg
 - Bílkoviny 19 g
 - Uhlovodany 3 g
 - Cholesterol 96.4 mg
 - Draslík 369 mg
 - Vláknina 3054 mg
 - Vitamín A 3054 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 3.9 mg
 - Vitamín E 1.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 26.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Z vepřové pečeně částečně odsekáme kosti, opláchneme ji a nasekáme jednotlivé porce. Žebírka na okrajích nařízneme, mírně je naklepeme, osolíme a opečeme v části tuku.
 - 
                                2
Cibuli oloupeme, jemně nakrájíme a v troše tuku osmažíme dorůžova. Přidáme papriku a po zpěnění zalijeme částí vody.
 - 
                                3
Do tohoto základu vložíme opečená žebírka a dusíme téměř doměkka.
 - 
                                4
Žebírka vyjmeme, základ zahustíme světlou zásmažkou ze zbylého tuku a prosáté mouky, rozředíme vodou a mlékem a nejméně 20 minut vaříme.
 - 
                                5
Ke konci varu přilijeme smetanu a omáčku podle potřeby přisolíme.
 - 
                                6
Nakonec omáčku přecedíme na žebírka a vše krátce podusíme.