Slezské smotky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 454 kcal
 - Sacharidy 2 g
 - Tuky 35 g
 - Sodík 409 mg
 - Bílkoviny 31 g
 - Uhlovodany 2 g
 - Cholesterol 112.6 mg
 - Draslík 584.4 mg
 - Vláknina 197.3 mg
 - Vitamín A 197.3 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.3 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Maso nakrájíme na malé plátky, aby bylo asi 5 kousků na porci.
 - 
                                2
Maso rozklepeme (hodně), potřeme česnekem utřeným se solí, opepříme a pak zavineme.
 - 
                                3
Závitky obalíme v hladké mouce, zmáčkneme je na placky a na rozpáleném sádle prudce opečeme.
 - 
                                4
Zalijeme vývarem, ale jen tolik množství, kolik budeme potřebovat na šťávičku a pozvolna dodusíme.