Telecí řízky po milánsku
Suroviny
- 300 g Špagety, Makarony
 - 250 g Žampiony čerstvé
 - 600 g Telecí kýta
 - 100 g Šunka dušená
 - 60 g Máslo čerstvé
 - 2 kávová lžička Sůl
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 2 l Voda pitná
 - 2 polévková lžíce Petržel - nať
 - 3 polévková lžíce Strouhanka
 - 5 polévková lžíce Sýr Parmezán
 - 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 721 kcal
 - Sacharidy 64 g
 - Tuky 26 g
 - Sodík 818 mg
 - Bílkoviny 56 g
 - Uhlovodany 62 g
 - Cholesterol 219 mg
 - Draslík 974 mg
 - Vláknina 6687.1 mg
 - Vitamín A 6687.1 mg
 - Vitamín B6 0.9 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 5 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 20 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Makarony uvaříme v dostatečném množství osolené vody, slijeme a necháme okapat.
 - 
                                2
Šunku nakrájíme na kostičky a osmahneme na 20 g másla, přidáme očištěné, na plátky nakrájené žampiony a dusíme asi 4 minuty. Osolíme a opepříme. Přidáme makarony a nasekanou petrželku.
 - 
                                3
Omyté maso nakrájíme na řízky, mírně osolíme a opepříme. Řízky postupně obalíme v mouce, rozšlehaném vejci a ve směsi strouhanky a poloviny nastrouhaného sýru. Smažíme je na zbylém másle po každé straně asi 3 minuty.
 - 
                                4
Řízky podáváme s makarony a pokrm ozdobíme zbylým nastrouhaným sýrem a petrželkou.