Telecí játra se šalvějovou cibulí
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 301 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 18 g
- Sodík 210 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 350 mg
- Draslík 469.6 mg
- Vláknina 4527.7 mg
- Vitamín A 4527.7 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0.1 mg
- Vitamín C 8.5 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 21.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Na pánvi na rozehřátém másle (20 g) necháme zesklovatět oloupanou, na kroužky nakrájenou cibuli. Přidáme lístky čerstvé šalvěje a zvolna pod pokličkou podusíme. 
- 
                                2V jiné pánvi rozehřejeme olej a zbylé máslo, vložíme plátky očištěných a omytých jater a opečeme je. Nakonec játra opepříme a upravíme na talíře se šalvějovou cibulí. Pokrm osolíme těsně před podáváním. 
- 
                                3Vhodnou přílohou jsou vařené brambory. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        