Studený boršč
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 433 kcal
- Sacharidy 88 g
- Tuky 4 g
- Sodík 832 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 88 g
- Cholesterol 122.7 mg
- Draslík 2897.4 mg
- Vláknina 47580 mg
- Vitamín A 47580 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 53.7 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Řepu dobře omyjeme, odstraníme zvadlé listy a se 2 litry vody a solí vaříme cca 1 hodinu doměkka. 
- 
                                2Poté scedíme, vývar dochutíme cukrem a citronovou šťávou. 
- 
                                3Vychladlou řepu oloupeme, nasekáme a rozmixujeme s odvarem dohladka. Necháme zcela vychladnout. 
- 
                                4Polévku podáváme dozdobenou nadrobno nakrájenou okurkou, nasekanou pažitkou, tenkými plátky ředkvičky a nasekaným, natvrdo uvařeným vejcem. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        