Dýňová polévka s chilli a kari
Suroviny
- 750 g Dýně
 - 50 g Kokos - mletý (Kopra)
 - 2 kávová lžička Med včelí
 - 1 kávová lžička Chilli koření mleté
 - 0.5 kávová lžička Zázvor mletý
 - 1 kávová lžička Kari koření
 - 1 ks Cibule
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 4 dl Vývar zeleninový
 - 0.2 dl Smetana 12% (konzumní)
 - 0.2 dl Mléko polotučné
 - 1 polévková lžíce Olej slunečnicový
 - 3 polévková lžíce Máslo čerstvé
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 360 kcal
 - Sacharidy 30 g
 - Tuky 26 g
 - Sodík 531 mg
 - Bílkoviny 6 g
 - Uhlovodany 28 g
 - Cholesterol 22.3 mg
 - Draslík 830.5 mg
 - Vláknina 10815.4 mg
 - Vitamín A 10815.4 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 25 mg
 - Vitamín E 3.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 24.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Dýni oloupeme, semínka a vlákna odstraníme, dužninu nastrouháme. Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno.
 - 
                                2
V hrnci rozehřejeme olej a nakrájenou cibuli na něm krátce osmahneme. Pak přidáme nastrouhanou dýni, přilijeme vývar a mléko, promícháme a 15 minut necháme vařit na mírném ohni. Potom přilijeme do hrnce smetanu, vše rozmixujeme, dochutíme medem, chilli kořením, zázvorem, pepřem a solí.
 - 
                                3
V pánvi na másle osmažíme mletý kokos, směs zaprášíme kari kořením a promícháme.
 - 
                                4
Polévku nalijeme do servírovacích talířů nebo misek, navrch dáme směs z kokosu a kari a podáváme.