Pórkovo - mandlové želé
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 571 kcal
- Sacharidy 49 g
- Tuky 37 g
- Sodík 57 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 49 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 849.6 mg
- Vláknina 24147 mg
- Vitamín A 24147 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 21 mg
- Vitamín E 20.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Pórek nakrájíme na 3 cm dlouhé dílky a uvaříme doměkka, dvě kolečka odřízneme a odložíme. 
- 
                                2Plátky oloupaných mandlí namočíme do dvou šálků horké vody, 
- 
                                3rozmixujeme a přecedíme /použijeme jen tekutinu/. 
- 
                                4Pórek, kudzu, želatinu, sirup a šťávu z mandlí společně rozmixujeme a dáme do hrnce. 
- 
                                5Když se směs začne vařit, snížíme teplotu a vaříme až je směs lepkavá až mazlavá. 
- 
                                6Přelijeme do misek a dáme ztuhnout do lednice. Hotový dezert zalijeme sirupem a ozdobíme kolečkem pórku. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        