Císařský řízek
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 391 kcal
- Sacharidy 34 g
- Tuky 19 g
- Sodík 646 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 30 g
- Cholesterol 103 mg
- Draslík 1426.5 mg
- Vláknina 23996.5 mg
- Vitamín A 23996.5 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 27.9 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 23.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Omyté maso nakrájíme na řízky, naklepeme a osolíme. 
- 
                                2Řízky obalíme v hladké mouce a po obou stranách zprudka opečeme na másle. Podlijeme vývarem z kostí, přidáme koření a dusíme. 
- 
                                3Hotovou šťávu přecedíme, přilijeme rozšlehanou kyselou smetanu a nakonec ochutíme citronovou šťávou. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        