Zapečené brambory plněné zeleninou a masem
Suroviny
- 100 g Kukuřice cukrová nakládaná
 - 100 g Pórek
 - 200 g Kuřecí prsa
 - 100 g Mrkev kořen
 - 150 g Sýr smetanový tavený 45%
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
 - 4 ks Brambory
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 polévková lžíce Petržel - nať
 - 0.47 polévková lžíce Olej rostlinný
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 240 kcal
 - Sacharidy 20 g
 - Tuky 67 g
 - Sodík 268 mg
 - Bílkoviny 20 g
 - Uhlovodany 18 g
 - Cholesterol 32 mg
 - Draslík 616.4 mg
 - Vláknina 7565.8 mg
 - Vitamín A 7565.8 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 16.1 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout. Vršky brambor odkrojíme, dužinu vydlabeme.
 - 
                                2
Kukuřici necháme okapat, oloupanou mrkev a omytý pórek pokrájíme na nudličky, blanšírujeme ve 200 ml vroucí osolené vody asi 3 minuty. Scedíme, vývar odložíme stranou.
 - 
                                3
Zeleninu, dužinu z brambor a nasekanou petrželku smícháme, přidáme vývar, 50g sýra, podle chuti pepř.
 - 
                                4
Omyté, na nudličky nakrájené maso okořeníme, opékáme na oleji asi 5 minut. Maso přidáme do zeleniny, směsí naplníme brambory. Posypeme kousky sýra a zapečeme ve středně vyhřáté troubě.