Grilovaná kuřecí prsa s česnekovou majonézou
Suroviny
- 500 g Kuřecí prsa
 - 200 g Majonéza
 - 100 ml Víno bílé
 - 100 ml Olej olivový
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Tymián sušený
 - 0.5 kávová lžička Kmín římský
 - 2 ks Bobkový list
 - 0.5 ks Chilli paprička
 - 4 špetka Pepř černý mletý
 - 2 stroužek Česnek
 - 5 polévková lžíce Strouhanka
 - 2 polévková lžíce Pažitka
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 769 kcal
 - Sacharidy 9 g
 - Tuky 68 g
 - Sodík 663 mg
 - Bílkoviny 28 g
 - Uhlovodany 9 g
 - Cholesterol 80 mg
 - Draslík 549.7 mg
 - Vláknina 2141 mg
 - Vitamín A 2141 mg
 - Vitamín B6 1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 8 mg
 - Vitamín E 6.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Základ pro marinádu připravíme tak, že ve větší misce smícháme víno s olejem, římským kmínem, bobkovým listem, solí a pepřem. Dobře promícháme. Přidáme sušený tymián a semínek zbavenou najemno nasekanou chilli papričku. Opět promícháme.
 - 
                                2
Kuřecí prsa opláchneme, osušíme a nakrájíme na silnější nudličky. Maso smícháme s marinádou.
 - 
                                3
Čerstvou pažitku nasekáme najemno, smícháme se strouhankou a prozatím odložíme.
 - 
                                4
Česnek oloupeme, prolisujeme a rozmixujeme s majonézou, pepřem a solí. Také česnekovou majonézu zatím dáme stranou.
 - 
                                5
Kousky masa klademe na rošt a grilujeme na grilu předehřátém na nejvyšší stupeň asi 5 minut, dokud maso nezměkne. V průběhu grilování maso obracíme.
 - 
                                6
Grilované maso obalujeme ve strouhance. Podáváme horké, s miskou ochucené majonézy.