Pečené kuře na víně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1162 kcal
 - Sacharidy 28 g
 - Tuky 71 g
 - Sodík 870 mg
 - Bílkoviny 75 g
 - Uhlovodany 21 g
 - Cholesterol 342.4 mg
 - Draslík 1193.9 mg
 - Vláknina 4644.5 mg
 - Vitamín A 4644.5 mg
 - Vitamín B6 1.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 19.2 mg
 - Vitamín E 1.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 21.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kuřecí játra a plátky žampionů orestujeme na másle, posypeme posekanou petrželkou a vložíme do pekáče.
 - 
                                2
Kuře dobře omyjeme, osolíme, opepříme, potřeme rozpuštěným máslem a dáme do pekáče k játrům a houbám. Pekáč dáme do trouby a za občasného podlévání vývarem pečeme 30 minut. Nyní podlijeme kuře vínem Madeira, přidáme plátky lanýže, pekáč zakryjeme a dopečeme v troubě 20 minut.
 - 
                                3
Kuře naporcujeme a podáváme s vařenými bramborami.