Estragonová omáčka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 592 kcal
 - Sacharidy 79 g
 - Tuky 20 g
 - Sodík 641 mg
 - Bílkoviny 13 g
 - Uhlovodany 79 g
 - Cholesterol 13.5 mg
 - Draslík 1801.1 mg
 - Vláknina 12796.8 mg
 - Vitamín A 12796.8 mg
 - Vitamín B6 1.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 118.3 mg
 - Vitamín E 6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 7.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Rozehřejeme olej a podusíme na něm nasekanou šalotku. Přidáme oloupané a na kostičky nakrájené rajče a ještě krátce podusíme.
 - 
                                2
Poté přilijeme vývar, bílé víno a vermut, přimícháme nasekaný estragon a necháme zvolna asi 20minut vařit.
 - 
                                3
Zahustíme smetanou a osolíme. Dochutíme kajenským pepřem, citronovou šťávou a kari kořením.
 - 
                                4
Omáčka je vhodná ke kuřecímu masu, podává se teplá.