Vepřová pečeně s vinnou omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 862 kcal
 - Sacharidy 6 g
 - Tuky 98 g
 - Sodík 310 mg
 - Bílkoviny 45 g
 - Uhlovodany 5 g
 - Cholesterol 180 mg
 - Draslík 868.4 mg
 - Vláknina 1169.2 mg
 - Vitamín A 1169.2 mg
 - Vitamín B6 1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 3.5 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Maso osolíme a opepříme. Cibuli, šalotku a mrkev očistíme a pokrájíme na menší kousky.
 - 
                                2
Olej rozpálíme, maso na něm zprudka osmahneme ze všech stran. Jakmile zezlátne, přidáme zeleninu a dusíme 12 minut.
 - 
                                3
Pak vlijeme 300 ml vína a dusíme zaklopené 30 minut.
 - 
                                4
Přilijeme vývar a necháme dusit dalších 70 minut.
 - 
                                5
Maso vyjmeme, naporcujeme na plátky.
 - 
                                6
Zbytek vína smícháme se škrobem a směs nalijeme do omáčky. Dobře promícháme a necháme 4 minuty povařit, osolíme a opepříme.
 - 
                                7
Plátky masa servírujeme přelité omáčkou z vína.