Roštěnky s bílým vínem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Hovězí roštěnka vys. peč.
  • 30 g Mouka pšeničná hladká
  • 300 g Rýže dušená
  • 80 g Olej rostlinný
  • 200 ml Víno bílé
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 664 kcal
  • Sacharidy 25 g
  • Tuky 38 g
  • Sodík 395 mg
  • Bílkoviny 46 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 165 mg
  • Draslík 89.3 mg
  • Vláknina 2500.3 mg
  • Vitamín A 2500.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.7 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vysoký roštěnec opláchneme, očistíme, odstraníme přebytečný tuk a silnou šlachovitou blánu. Připravené maso rozkrájíme přes vlákno na 4 plátky. Okraje roštěnek několikrát nařízneme, aby se maso při pečení nekroutilo, naklepeme, osolíme, opepříme a opečeme z obou stran do zlatova v kastrolu na rozpáleném oleji.

  • 2

    Vyjmeme, do tuku dáme zpěnit nadrobno pokrájenou cibuli, kterou po chvíli zasypeme hladkou moukou. Za stálého míchání vytvoříme světlou jíšku. Zalijeme suchým bílým vínem a rozmícháme.

  • 3

    Roštěnky vrátíme do kastrolu, přikryjeme pokličkou a dusíme v troubě do měkka.

  • 4

    Podáváme s dušenou rýží, posypané petrželovou natí.

Komentáře k receptu