Telecí řízky v medové marinádě
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 612 kcal
 - Sacharidy 27 g
 - Tuky 39 g
 - Sodík 157 mg
 - Bílkoviny 34 g
 - Uhlovodany 25 g
 - Cholesterol 184 mg
 - Draslík 743.3 mg
 - Vláknina 3210 mg
 - Vitamín A 3210 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 18.5 mg
 - Vitamín E 1.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 12.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kýtu nakrájíme na řízky, naklepeme a poprášíme vegetou. Očištěné papriky a kedlubnu nakrájíme na proužky. V misce promícháme med s octem a olejem. Do marinády namočíme řízky na 30 minut.
 - 
                                2
Naložené řízky osmažíme na másle z obou stran dozlatova. Poté přilijeme zbývající marinádu, vodu a na mírném plameni dusíme.
 - 
                                3
Po 20 minutách přidáme kedlubnu, papriku, víno a ještě zhruba 10 minut dusíme. Na závěr přimícháme smetanu a necháme přejít varem.