Hovězí řízky na houbách
Suroviny
- 600 g Hovězí roštěnka vys. peč.
 - 300 g Houby čerstvé
 - 50 g Sádlo vepřové škvařené
 - 40 g Mouka pšeničná hladká
 - 600 ml Hovězí vývar základní
 - 70 ml Víno červené
 - 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 1 ks Cibule
 - 2 stroužek Česnek
 - 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 572 kcal
 - Sacharidy 17 g
 - Tuky 34 g
 - Sodík 508 mg
 - Bílkoviny 52 g
 - Uhlovodany 9 g
 - Cholesterol 165 mg
 - Draslík 516.6 mg
 - Vláknina 5488.1 mg
 - Vitamín A 5488.1 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 3.2 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 8.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Maso nakrájíme na řízky, po okraji nařízneme, naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Očištěné houby nakrájíme na plátky, cibuli nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme.
 - 
                                2
Řízky na sádle usmažíme z obou stran dozlatova, přidáme cibuli a chvíli smažíme. Poté vmícháme houby, protlak, česnek, zarestujeme, zalijeme vývarem, vínem a pod poklicí na mírném plameni dusíme, až je maso měkké.