Krevetový salát z Tex-mex kuchyně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Krevety tygří - loupané
  • 1 ks Salát hlávkový
  • 1 ks Limetka
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Citrony
  • 1 ks Kopr čerstvý
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Chilli koření mleté
  • 1 polévková lžíce Olej stolní
  • 3 polévková lžíce Majonéza
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 190 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 257 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 289.9 mg
  • Draslík 119.3 mg
  • Vláknina 4983.3 mg
  • Vitamín A 4983.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 25.2 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Uvaříme 3 vejce natvrdo a necháme vychladit.

  • 2

    Hlávkový salát rozebereme na jednotlivé listy a opláchneme pod studenou tekoucí vodou. Listy osušíme a natrháme na kousky.

  • 3

    Krevety omyjeme studenou vodou. Limetku rozkrojíme, vymačkáme šťávu a nakapeme ji na krevety. Necháme si stranou cca půl kávové lžičky šťávy.

  • 4

    Krevety osmažíme z obou stran na rozpáleném oleji. Ochutíme solí, pepřem a mletým chilli.

  • 5

    Vychlazená vejce oloupeme. Dáme si stranou cca 4 kolečka vejce a zbytek dáme do misky. Pokrájíme a rozmačkáme vidličkou spolu s majonézou, přidáme pár kapek limetkové šťávy.

  • 6

    Na talíř rozprostřeme natrhané salátové listy. Krevety nejdříve vyloupneme z krunýře a naaranžujeme je na salátové listy. Ozdobíme plátkem vejce, malou větvičkou kopru pro vůni, plátkem citronu a lžící vaječné majonézy.

Komentáře k receptu