Mexický nadívaný bůček

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 195 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 1500 g Vepřový bok
  • 50 g Hrozinky
  • 500 g Vepřové maso mleté
  • 50 g Mandle
  • 120 ml Víno bílé
  • 150 ml Vývar zeleninový
  • 1 kávová lžička Skořice mletá
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 kávová lžička Hřebíček mletý
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Rajčata
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1643 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 156 g
  • Sodík 377 mg
  • Bílkoviny 41 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 240.5 mg
  • Draslík 968.5 mg
  • Vláknina 4699 mg
  • Vitamín A 4699 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.2 mg
  • Vitamín E 3.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ve velké pánvi zahřejeme olej, přidáme nasekanou cibuli a rozdrcený česnek, smažíme 5 minut na mírném plameni. Přidáme drcený hřebíček, skořici a mleté maso. Smažíme za stálého míchání dohněda. Přilijeme vývar a dusíme 20 minut.

  • 2

    Přidáme spařená, oloupaná a nadrobno nakrájená rajčata a nasekané mandle. Zamícháme, přilijeme víno a přidáme hrozinky. Dusíme, až bude ze směsi hustá omáčka, necháme vychladnout, podle chuti přidáme sůl a pepř.

  • 3

    Vykoštěný bůček rozložíme a nádivku stejnoměrně rozprostřeme až do krajů bůčkového plátu, zavineme a převážeme několikrát provázkem křížem. Povrch bůčku osolíme a opepříme.

  • 4

    Pečeme v troubě předehřáté na 180 °C asi 120 minut. Hotové dáme na servírovací mísu, přiklopíme a necháme 10 minut stát, teprve pak krájíme a podáváme.

Komentáře k receptu