Losos s omáčkou z tequily a smetany

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Losos - filety
  • 150 ml Vývar rybí
  • 120 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Paprika zelená
  • 3 ks Chilli paprička
  • 1 ks Limetka
  • 1 ks Avokádo
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř bílý
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1.4 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Tequila silver
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 352 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 284 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 90 mg
  • Draslík 878 mg
  • Vláknina 9556.4 mg
  • Vitamín A 9556.4 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 39 mg
  • Vitamín E 2.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 31.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Čili jalapeňo opečeme v pánvi, až na slupce naskočí puchýře. Dáme do igelitového sáčku, zavážeme a necháme 20 minut zapařit.

  • 2

    Do hrnce dáme lžíci oleje, rozpálíme, přidáme jemně nakrájenou cibuli a smažíme 3-4 minuty, přilijeme vývar a nastrouhanou kůru a šťávu z limety. Dusíme 10 minut, až se vývar částečně odpaří. Čili vyjmeme ze sáčku, oloupeme, vyndáme semena a nakrájíme na proužky. Přidáme do hrnce, přilijeme smetanu, zamícháme a vaříme 2-3 minuty. Okořeníme solí a bílým pepřem.

  • 3

    Do směsi cibule a čili zamícháme tequilu. Hrnec necháme na velmi mírném ohni.

  • 4

    Avokádo oloupeme a nakrájíme na kostičky. Plátky lososa potřeme z jedné strany olejem. Pánev rozpálíme a vložíme lososa naolejovanou stranou dolů. Pečeme 2-3 minuty, dozlatova, pak potřeme olejem vrchní stranu ryby, obrátíme a pečeme, až je ryba hotová.

  • 5

    Podáváme s omáčkou a plátky avokáda. Ozdobíme proužky zelené papriky a čerstvé petržele. Vhodnou přílohou jsou pečené brambory.

Komentáře k receptu