Mečoun na rožni s omáčkou z čili a limetové šťávy

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Filé z mečouna
  • 170 ml Créme fraiche
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 ks Chilli paprička
  • 4 ks Rajčata
  • 1 ks Limetka
  • 1.4 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 377 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 237 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 58.5 mg
  • Draslík 666.6 mg
  • Vláknina 3270.3 mg
  • Vitamín A 3270.3 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 26.3 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V rendlíku rozpálíme 1 lžíci oleje, přidáme opečené a oloupané čili serano bez semen, nakrájené na proužky a nastrouhanou kůru a šťávu z limety. Vaříme 2-3 minuty, vmícháme spařená a oloupaná rajčata nakrájená na kostičky.

  • 2

    Vaříme 10 minut, občas zamícháme, až rajčata zhoustnou.

  • 3

    Steaky z mečouna potřeme olejem a okořeníme. 3-4 minuty opékáme na grilu nebo na rožni, obrátíme.

  • 4

    Do omáčky zamícháme creme fraiche, prohřejeme a servírujeme ke grilované rybě.

  • 5

    Podáváme posypané čerstvou petrželí.

Komentáře k receptu