Mleté hovězí maso v tortilách

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 325 g Kukuřice sladká v nálevu
  • 20 g Koriandr
  • 150 g Hovězí maso mleté
  • 200 g Salát ledový
  • 1 kávová lžička Kayenský pepř
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule červená
  • 1 ks Rajčata
  • 2 ks Chilli paprička zelená
  • 1 ks Limetka
  • 4 ks Tortilla
  • 0.17 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 271 kcal
  • Sacharidy 44 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 256 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 30 g
  • Cholesterol 23.3 mg
  • Draslík 388 mg
  • Vláknina 10445 mg
  • Vitamín A 10445 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18.2 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zelené chilli papričky rozkrojíme, pod tekoucí vodou z nich vypláchneme všechna semínka, osušíme je a pokrájíme nadrobno spolu s oloupanou cibulí i rajčetem. Několik lístků koriandru odložíme stranou na ozdobení hotového pokrmu, zbytek nasekáme. Z limetky vymačkáme šťávu.

  • 2

    Kukuřici scedíme, necháme na papírovém ubrousku oschnout, poté ji vložíme do misky a ručním mixerem rozmixujeme do hladka. Přidáme rajče s cibulí a koriandrem, zalijeme limetkovou šťávou, osolíme, přidáme špetku kayenského pepře, vše důkladně promícháme.

  • 3

    V hlubším kastrole rozehřejeme lžíci oleje, na kterém za stálého míchání 10 minut opékáme mleté hovězí maso. Když zhnědne, přidáme kayenský pepř a sůl. Ponecháme v teple.

  • 4

    Listy zeleného salátu rozkrájíme na proužky.

  • 5

    V pánvi rozehřejeme zbytek oleje, postupně vkládáme tortily a smažíme je na každé straně 2 minuty, aby se prohřály a změkly.

  • 6

    Na teplé tortily rozdělíme kukuřičnou kaši a hovězí maso, na jednu polovinu položíme proužky ledového salátu, přeložíme napůl, podáváme ozdobené lístečky koriandru.

Komentáře k receptu