Mexické fazole

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 315 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 200 g Anglická slanina
  • 30 g Čokoláda hořká
  • 50 g Cukr krupice
  • 500 g Fazole černé
  • 60 ml Melasa
  • 250 ml Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Cibule
  • 1 hrst Oregano sušené
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Hořčičné semínko
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 417 kcal
  • Sacharidy 58 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 373 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 58 g
  • Cholesterol 17.3 mg
  • Draslík 1219.8 mg
  • Vláknina 21631.6 mg
  • Vitamín A 21631.6 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.9 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Fazole propláchneme a necháme do druhého dne namáčet ve vodě.

  • 2

    Ve velkém kastrolu rozehřejeme olej a necháme vysmažit na kousky nakrájenou slaninu. Přidáme najemno nakrájeno cibuli a asi 5min orestujeme. Poté přidáme melasu, cukr, rajčata, hořčičné smínko a zalijeme asi 3litry vody. Nasypeme fazole, přivedeme k varu a na středním ohni vaříme 4-5hodin tak, aby se odpařila většina tekutiny.

  • 3

    Na závěr přidáme nastrouhanou čokoládu, ochutíme solí a pepřem.

  • 4

    Fazole podáváme dozdobené lístky oregana.

Komentáře k receptu