Fajitas s mečounem
Suroviny
- 150 g Zakysaná smetana
 - 900 g Filé z mečouna
 - 2 kávová lžička Chilli koření mleté
 - 1 kávová lžička Kmín římský
 - 1 ks Avokádo
 - 1 ks Cibule
 - 2 ks Cuketa
 - 1 ks Rajčata
 - 1 ks Paprika žlutá
 - 1 ks Paprika červená
 - 12 ks Tortilla
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Pepř cayenský
 - 1 stroužek Česnek
 - 1 stroužek Česnek
 - 3 polévková lžíce Olej olivový
 - 1 polévková lžíce Citronová šťáva
 - 2 polévková lžíce Citronová šťáva
 - 3 polévková lžíce Tabasco
 - 3 polévková lžíce Koriandr čerstvý
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 2076 kcal
 - Sacharidy 335 g
 - Tuky 50 g
 - Sodík 718 mg
 - Bílkoviny 89 g
 - Uhlovodany 335 g
 - Cholesterol 107.1 mg
 - Draslík 2543.4 mg
 - Vláknina 101833 mg
 - Vitamín A 101833 mg
 - Vitamín B6 2.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 73.5 mg
 - Vitamín E 5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 11.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Na kousky nakrájíme maso z mečouna nebo z tuňáka, promícháme jej s marinádou, kterou jsme získali smícháním kajenského pepře, česneku, římského kmínu, čili koření a oleje a necháme 1-2 hodiny odležet.
 - 
                                2
Maso i s marinádou opékáme 2 minuty dozlatova na velké pánvi rozehřáté na vysokou teplotu. Přidáme žlutou a červenou papriku, cibuli, cukety a ještě 5 minut zahříváme.
 - 
                                3
Placky zahřejeme v předehřáté troubě podle návodu na jejich obalu tak, aby byly ohebné.
 - 
                                4
Připravíme si guacamole a to tak, že na hladkou kaši rozmačkáme avokádo, které smícháme s česnekem, rajčetem, citronovou šťávou, tabascem, solí a pepřem.
 - 
                                5
Rybu se zeleninou zamícháme s citronovou šťávou, solí, pepřem a koriandrem. Rozdělíme na placky, navrch dáme trochu guacamole se zakysanou smetanou, placky zabalíme, ozdobíme snítkou petrželky a servírujeme.