Fajitas s krůtím masem z Mexika
Suroviny
- 500 g Krůtí prsa - sval. mražená
 - 100 g Cukr krupice
 - 115 g Zeleninová směs mexická - Bonduel
 - 35 g Koření Fajitas
 - 150 ml Zakysaná smetana
 - 40 ml Olej olivový extra panenský
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 ks Cibule
 - 2 ks Rajčata
 - 1 ks Chilli paprička
 - 1 ks Limetka kafrová
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 balení Tortilla
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 613 kcal
 - Sacharidy 73 g
 - Tuky 21 g
 - Sodík 267 mg
 - Bílkoviny 38 g
 - Uhlovodany 73 g
 - Cholesterol 19.5 mg
 - Draslík 356.6 mg
 - Vláknina 12964.8 mg
 - Vitamín A 12964.8 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 10.9 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Krůtí maso nakrájíme na nudličky, vložíme do skleněné nebo dřevěné misky, přidáme kořenicí směs Fajitas, velmi důkladně promícháme a necháme přikryté v lednici odpočívat.
 - 
                                2
Mezitím připravíme salsu - v misce smícháme na jemno pokrájená rajčata s červenou cibulí a chilli papričkou, nasekanou koriandrovou nať, trochu šťávy z limetky, špetku cukru, sůl, pepř, vše nakonec zalijeme, důkladně promícháme se lžící olivového oleje.
 - 
                                3
Zbytek oleje rozehřejeme v pánvi se silným dnem na středně silném až prudkém plameni a restujeme připravené krůtí nudličky cca 6 minut do zlatova, často obracíme a promícháváme. V případě potřeby můžeme dolít trochu oleje.
 - 
                                4
Zároveň upečeme tortilly podle návodu na obalu a udržujeme je teplé. Na upečenou tortillovou placku navršíme orestované kuřecí nudličky, poté placku smotáme do rolky.
 - 
                                5
K tortillovým plackám podáváme salsu, smetanu a mexickou omáčku, které servírujeme kařdou zvlášť v miskách.
 - 
                                6
K ozdobení použijeme na osminky rozkrájenou limetku.