Sýrová tortilla s omáčku z tomatillos
Suroviny
- 125 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 300 g Rajčata zelená
 - 60 g Gouda
 - 75 ml Voda pitná
 - 0.5 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
 - 1 ks Cibule
 - 2 ks Chilli paprička zelená
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 2 stroužek Česnek
 - 8 polévková lžíce Olej olivový
 - 1 polévková lžíce Koriandr čerstvý
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 310 kcal
 - Sacharidy 30 g
 - Tuky 18 g
 - Sodík 71 mg
 - Bílkoviny 9 g
 - Uhlovodany 7 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 232.6 mg
 - Vláknina 4695.5 mg
 - Vitamín A 4695.5 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 21.7 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Smícháme mouku, špetku soli, kypřicí prášek, 2 lžíce oleje a 75 ml teplé vody. Těsto hněteme cca 10 minut, dokud není vláčné. Poté necháme 20 minut odpočinout.
 - 
                                2
Sýr nahrubo nastrouháme. Na omáčku oloupeme česnek a cibuli a nakrájíme nadrobno. Chilli papričky očistíme, odstraníme semínka a nasekáme. Vše pak rozmixujeme v mixéru na pyré. Přidáme nakrájená zelená rajčata a ještě promixujeme. Osolíme, opepříme a dochutíme koriandrem.
 - 
                                3
Těsto rozdělíme na 4 díly a na pomoučeném vále rozválíme na tenké placky. Každou posypeme sýrem, přeložíme na čtvrtku, stiskneme, znovu vyválíme a okraje přimáčkneme.
 - 
                                4
V pánvi postupně rozpálíme olej a každou tortillu smažíme z obou stran cca 4 minuty dokřupava. Podáváme ještě horké, se studenou zelenou omáčkou.