Plody moře v kokosové omáčce s nudlemi
Suroviny
- 650 g Hlíva ústřičná
 - 250 g Krevety tygří - loupané
 - 100 g Nudle rýžové
 - 250 g Mušle slávky
 - 300 ml Voda pitná
 - 125 ml Kokosová smetana
 - 2 ks Chilli paprička
 - 2 ks Cibulka jarní
 - 1 ks Citronová tráva
 - 0.5 ks Cibule červená
 - 3 ks Kafirové listy
 - 1 stroužek Česnek
 - 2 polévková lžíce Cukr krupice
 - 2 polévková lžíce Omáčka rybí
 - 3 polévková lžíce Limetková šťáva
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 464 kcal
 - Sacharidy 53 g
 - Tuky 20 g
 - Sodík 432 mg
 - Bílkoviny 25 g
 - Uhlovodany 46 g
 - Cholesterol 66.7 mg
 - Draslík 576.4 mg
 - Vláknina 1727.6 mg
 - Vitamín A 1727.6 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 13.9 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 9.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Uvaříme krevety a slávky. Ty slávky, které se po uvaření neotevřely, nepoužijeme.
 - 
                                2
V míse smícháme kokosovou smetanu, limetkovou šťávu, cukr, pokrájené chilli papričky bez semínek, prolisovaný česnek a rybí omáčku. Směs mícháme, až se cukr rozpustí. Poté přidáme krevety, slávky, nakrájené cibulky, hlívu ústřičnou, nakrájenou papedu, drobně pokrájenou střední část citronely a na plátky nakrájenou červenou cibuli.
 - 
                                3
Směs přikryjeme fólií a odložíme do chladničky.
 - 
                                4
Podle návodu uvaříme nudle, scedíme a necháme okapat.
 - 
                                5
Uvařené nudle rozdělíme do talířů, poklademe plody moře, přelijeme zbylým dresinkem a podáváme.