Kapustové závitky s kapari
Suroviny
- 300 g Vepřové maso mleté
 - 2 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Kmín drcený
 - 1.5 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Pepř cayenský
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 1 ks Kapusta hlávková
 - 2 ks Rajčata
 - 2 ks Česnek
 - 2 špetka Pepř bílý
 - 1 l Voda pitná
 - 2.5 dl Vývar zeleninový
 - 1 polévková lžíce Petržel - nať
 - 1 polévková lžíce Rýže předvařená (parboiled)
 - 1 polévková lžíce Oregano sušené
 - 1 polévková lžíce Kapary
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 422 kcal
 - Sacharidy 38 g
 - Tuky 21 g
 - Sodík 1050 mg
 - Bílkoviny 26 g
 - Uhlovodany 38 g
 - Cholesterol 116.5 mg
 - Draslík 1624.6 mg
 - Vláknina 13923 mg
 - Vitamín A 13923 mg
 - Vitamín B6 1.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 314.1 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 7.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Větší (světle zelené) listy kapusty omyjeme a povaříme 2 minuty v mírně osolené vodě. Pak je vyjmeme a necháme odkapat.
 - 
                                2
Česnek s cibulí očistíme a drobně pokrájíme. Petrželovou nať omyjeme a drobně pokrájíme.
 - 
                                3
Do mísy dáme mleté vepřové maso, předvařenou rýži, drobně nakrájené kapary, vejce, oregano, kmín, pepř, sůl, česnek, cibuli a petržel. Směs dobře vymícháme a rozdělíme ji na 8 dílů. Na každý kapustový list položíme kopeček masové směsi. Okraje kapustového listu přeložíme dovnitř přes náplň, list pevně zabalíme a upevníme párátkem. Rajčata omyjeme a nakrájíme na plátky.
 - 
                                4
Závitky poskládáme do bambusových košíčků a na každý závitek položíme plátek rajčete, které opepříme cayenským pepřem.
 - 
                                5
Do woku nalijeme zeleninový vývar do výšky 2 cm a přivedeme k varu. Košíčky usadíme do woku, zakryjeme poklicí a dusíme při mírné teplotě 15 minut.
 - 
                                6
Podušené kapustové závitky podáváme k dušené rýži.
 - 
                                7