Treska s kokosem a bazalkou
Suroviny
- 25 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 450 g Treska aljašská
 - 180 g Rajčata Cherry
 - 300 ml Mléko kokosové
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 stroužek Česnek
 - 2 polévková lžíce Olej rostlinný
 - 2 polévková lžíce Kari pasta
 - 1 polévková lžíce Omáčka rybí
 - 1 polévková lžíce Bazalka
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 309 kcal
 - Sacharidy 9 g
 - Tuky 21 g
 - Sodík 415 mg
 - Bílkoviny 23 g
 - Uhlovodany 4 g
 - Cholesterol 41.6 mg
 - Draslík 761 mg
 - Vláknina 1402 mg
 - Vitamín A 1402 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 17.1 mg
 - Vitamín E 1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyté porce tresky nakrájíme na kostky. Do misky vsypeme mouku smíchanou se solí a pepřem a ve směsi rybu obalíme.
 - 
                                2
Ve woku rozpálíme olej, vložíme obalené maso a za stálého obracení opékáme 3-4 minuty.
 - 
                                3
V misce smícháme prolisovaný česnek, kari pastu, rybí omáčku a kokosové mléko. Nalijeme na maso do woku a přivedeme k varu. Přidáme omytá, rozpůlená rajčata a 5 minut zvolna prohříváme. Nakonec vmícháme natrhané lístky bazalky.
 - 
                                4
Pokrm upravíme na nahřáté talíře a podáváme s vařenou jasmínovou rýží.