Vepřové maso na čočce
Suroviny
- 150 g Čočka jedlá
 - 500 g Vepřové maso libové
 - 2 kávová lžička Kmín celý
 - 0.5 kávová lžička Nové koření mleté
 - 0.5 kávová lžička Muškátový oříšek
 - 0.5 kávová lžička Zázvor mletý
 - 1 kávová lžička Kmín drcený
 - 2 kávová lžička Kardamom
 - 0.5 kávová lžička Skořice mletá
 - 1 kávová lžička Hřebíček
 - 1 kávová lžička Garam masala
 - 1 kávová lžička Chilli koření mleté
 - 2 kávová lžička Chilli koření mleté
 - 1 kávová lžička Skořice celá
 - 4 kávová lžička Koriandr celý
 - 2 ks Cibule
 - 1 špetka Sůl
 - 3 stroužek Česnek
 - 3 polévková lžíce Jogurt bílý
 - 0.23 polévková lžíce Máslo čerstvé
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 514 kcal
 - Sacharidy 37 g
 - Tuky 26 g
 - Sodík 94 mg
 - Bílkoviny 35 g
 - Uhlovodany 37 g
 - Cholesterol 90.8 mg
 - Draslík 816.7 mg
 - Vláknina 29251.6 mg
 - Vitamín A 29251.6 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 36.4 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3172.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Čočku necháme namáčet přes noc. Maso rozkrájíme na kostky. Jednu cibuli rozemeleme s česnekem a kořením, poté utřeme na pastu.
 - 
                                2
Druhou cibuli nadrobno pokrájíme a na rozpáleném másle osmahneme. Vmícháme připravenou pastu i maso, podlijeme rozšlehaným jogurtem, ochutíme solí a dusíme. Když se šťáva odpaří, přisypeme procezenou čočku, podlijeme a dusíme do měkka.
 - 
                                3
Horké koření [39441]:
 - 
                                4
koriandr, kardamom a kmín nasucho upražíme na pánvi. Vložíme do hmoždíře, přidáme ostatní suroviny a roztlučeme. Uchováme v uzavřené sklenici.