Vepřové maso na luštěninách a zelenině
Suroviny
- 100 g Čočka jedlá
 - 150 g Máslo čerstvé
 - 600 g Vepřové maso libové
 - 100 g Špenát listový čerstvý
 - 100 g Dýně
 - 100 g Hrách
 - 50 g Cizrna
 - 1 kávová lžička Kari koření
 - 0.5 kávová lžička Kmín drcený
 - 1 kávová lžička Citronová šťáva
 - 1 kávová lžička Chilli koření mleté
 - 2 ks Brambory
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Lilek
 - 1 ks Pórek
 - 1 ks Paprika zelená
 - 1 ks Máta
 - 1 špetka Sůl
 - 6 stroužek Česnek
 - 1 polévková lžíce Potočnice
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 768 kcal
 - Sacharidy 51 g
 - Tuky 48 g
 - Sodík 89 mg
 - Bílkoviny 36 g
 - Uhlovodany 36 g
 - Cholesterol 121.2 mg
 - Draslík 860.3 mg
 - Vláknina 22515.1 mg
 - Vitamín A 22515.1 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 38.1 mg
 - Vitamín E 1.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3074.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Maso nakrájíme na kostky, osolíme, na části másla udusíme do měkka. Zeleninu pokrájíme nadrobno, smícháme s kořením, luštěninami, máslem a solí. Vložíme do kastrolu, podlejeme, dusíme.
 - 
                                2
Když je zelenina měkká, propasírujeme ji přes cedník nebo rozmixujeme. Přidáme maso a zahříváme na mírném ohni, dochutíme citronovou šťávou.