Vepřový špíz v marinádě

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 36 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Vepřová kýta
  • 8 g Citronová tráva
  • 30 g Olej olivový
  • 10 g Cukr třtinový
  • 50 ml Omáčka sójová
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 412 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 84 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 100.5 mg
  • Draslík 530.3 mg
  • Vláknina 105 mg
  • Vitamín A 105 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.6 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso omyjeme, osušíme, nakrájíme na plátky, ty potom ještě na kostky.

  • 2

    V misce smícháme olej a sojovou omáčku, přidáme prolisovaný česnek, nasekanou citronovou trávu, trochu cukru a promícháme. Kousky masa nasypeme do marinády, vidličkou maso obracíme, aby se v marinádě dostatečně obalilo. Necháme chvíli uležet.

  • 3

    Kousky masa postupně napichujeme na čtyři jehly, položíme na gril a zprudka opečeme z obou stran přibližně po třech minutách.

Komentáře k receptu