Jehněčí maso s mátou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 368 kcal
 - Sacharidy 5 g
 - Tuky 25 g
 - Sodík 911 mg
 - Bílkoviny 30 g
 - Uhlovodany 5 g
 - Cholesterol 106.2 mg
 - Draslík 567.4 mg
 - Vláknina 392.7 mg
 - Vitamín A 392.7 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 5.2 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do jogurtu vmícháme posekané lístky máty, prolisovaný česnek, citronovou šťávu. Maso z jehněčí kýty nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme a naklepeme. Potřeme jogurtovou směsí z obou stran a necháme hodinu uležet.
 - 
                                2
V pánvi rozehřejeme olej, přiložíme jehněčí řízky i s marinádou a zvolna smažíme z obou stran do měkka.