Jehněčí špízy s jogurtovou omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 498 kcal
 - Sacharidy 13 g
 - Tuky 36 g
 - Sodík 925 mg
 - Bílkoviny 31 g
 - Uhlovodany 13 g
 - Cholesterol 107.1 mg
 - Draslík 865.2 mg
 - Vláknina 3658.1 mg
 - Vitamín A 3658.1 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 22.2 mg
 - Vitamín E 5.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Maso z jehněčí kýty nakrájíme na kostky, vsypeme do misky, zalijeme olejem, citronovou šťávou, přidáme posekané lístky koriandru, sůl, pepř, důkladně promícháme, aby se maso v marinádě obalilo a necháme aspoň 1 hodinu uležet. Rajčata nakrájíme na čtvrtky, cibuli oloupeme a nakrájíme na osminky.
 - 
                                2
Na jehly střídavě napichujeme maso, cibuli a rajčata. Grilujeme na venkovním grilu nebo v troubě zhruba 10 minut.
 - 
                                3
Do jogurtu vmícháme nastrouhanou okurku, posekané lístky máty a grilované špízy v této omáčce namáčíme.