Arabský rýžový salát

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 200 g Rýže loupaná
  • 50 g Oříšky piniové
  • 1 kávová lžička Kurkuma
  • 1 kávová lžička Worcester (worcesterská omáčka)
  • 1 kávová lžička Harissa pasta
  • 1 kávová lžička Kmín římský
  • 2 ks Citrony
  • 2 ks Jogurt bílý
  • 1 ks Kuřecí prsa
  • 1 ks Bobkový list
  • 1 ks Hřebíček
  • 3 ks Celer řapíkatý
  • 2 ks Šalotka
  • 4 ks Cibulka jarní
  • 0.5 ks Máta
  • 1 špetka Skořice mletá
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 l Vývar drůbeží
  • 2 polévková lžíce Hrozinky
  • 3 polévková lžíce Majonéza
  • 3 polévková lžíce Olej sezamový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1825 kcal
  • Sacharidy 157 g
  • Tuky 66 g
  • Sodík 1951 mg
  • Bílkoviny 49 g
  • Uhlovodany 157 g
  • Cholesterol 77 mg
  • Draslík 1964.6 mg
  • Vláknina 25000.6 mg
  • Vitamín A 25000.6 mg
  • Vitamín B6 1.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 104.1 mg
  • Vitamín E 6.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuřecí řízek vaříme ve vývaru s bobkovým listem a hřebíčkem asi půl hodiny. Vyjmeme a nakrájíme na kousky. Vývar si ponecháme.

  • 2

    V hrnci rozpálíme lžíci oleje, krátce osmahneme rýži, zalijeme vývarem a necháme asi 30 minut dusit na mírném plameni. Šalotky a česnek oloupeme, nasekáme najemno a krátce opečeme v pánvi na dvou lžících sezamového oleje. Přidáme pinie, rozinky a ještě chvíli dusíme.

  • 3

    Řapíkatý celer a jarní cibulky očistíme a nakrájíme na jemné plátky. Mátu nasekáme najemno a vše vmícháme do ještě teplé rýže.

  • 4

    Polovinu citrónové šťávy smícháme s kmínem, kurkumou a skořicí, vmícháme do salátu.

  • 5

    Všechny suroviny na dresink promícháme se zbytkem citrónové šťávy a podáváme k salátu.

Komentáře k receptu