Turecký pilaf s kuřetem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 988 kcal
 - Sacharidy 57 g
 - Tuky 57 g
 - Sodík 285 mg
 - Bílkoviny 61 g
 - Uhlovodany 54 g
 - Cholesterol 241.5 mg
 - Draslík 884.3 mg
 - Vláknina 8892 mg
 - Vitamín A 8892 mg
 - Vitamín B6 1.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 7.7 mg
 - Vitamín E 1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 19.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kuře nejprve zbavíme kůže, naporcujeme, vykostíme a nakrájíme na kousky.
 - 
                                2
Kosti poté vložíme do hrnce a přidáme zeleninovou směs do polévky a 1litr vody. Přivedeme k varu a necháme na mírném ohni vařit asi 1,5 hodiny. Odstavíme a vývar zcedíme.
 - 
                                3
V hluboké pánvi rozpustíme máslo a kuřecí maso zprudka po všech stranách orestujeme. Přidáme cibuli nakrájenou na kousky a necháme zesklovatět. Osolíme a opepříme dle chuti.
 - 
                                4
Přidáme 125ml kuřecího vývaru a nakrájený zázvor, přiklopíme, přivedeme k varu a necháme na mírném ohni dusit asi 10minut, dokud zázvor nezměkne. Na závěr přidáme rozinky.
 - 
                                5
Mezitím do hrnce nalijeme 250ml vývaru, nasypeme rýži, osolíme a vaříme doměkka, cca 12minut.
 - 
                                6
Okapanou rýži smícháme s kuřecí směsí a můžeme podávat.