Polévka z mletého masa a jogurtu
Suroviny
- 70 g Cibule
 - 10 g Petržel - nať
 - 6 g Paprika mletá sladká
 - 250 g Maso mleté - mix
 - 10 g Máta
 - 60 g Nudle vaječné
 - 10 g Protlak rajčatový
 - 300 ml Jogurt bílý
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 4 stroužek Česnek
 - 1 l Voda pitná
 - 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 374 kcal
 - Sacharidy 21 g
 - Tuky 27 g
 - Sodík 113 mg
 - Bílkoviny 13 g
 - Uhlovodany 19 g
 - Cholesterol 35.3 mg
 - Draslík 280.8 mg
 - Vláknina 3230.2 mg
 - Vitamín A 3230.2 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 9.8 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 12.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Cibuli pokrájíme na drobné kousky, zpěníme na másle a přidáme rajčatový protlak. Poté přilijeme vodu, dobře zamícháme a přivedeme k varu.
 - 
                                2
Než se polévka začne vařit, připravíme si mleté maso, které smícháme s nakrájenou petrželkou, solí a pepřem. Z masa tvarujeme kuličky velikosti lískových oříšků, které obalíme v mouce.
 - 
                                3
Masové kuličky přidáme do vařícího se vývaru společně s nudlemi a povaříme 10 minut.
 - 
                                4
Do odstavené polévky vmícháme jogurt s utřeným česnekem, posypeme nasekanou mátou a přelijeme paprikou zpěněnou na másle.