Rýže Sultan Resat
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 749 kcal
 - Sacharidy 69 g
 - Tuky 30 g
 - Sodík 573 mg
 - Bílkoviny 12 g
 - Uhlovodany 64 g
 - Cholesterol 24.5 mg
 - Draslík 90.4 mg
 - Vláknina 4749.8 mg
 - Vitamín A 4749.8 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.1 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 23.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Přebranou rýži namočíme na půl hodiny do horké vody, poté slijeme a rýži propláchneme vodou studenou. Zalijeme 650 ml vývaru, necháme vařit do úplného vyvaření tekutiny.
 - 
                                2
Mleté maso smícháme s nadrobno pokrájenou cibulí, pepřem, solí a navlhčenou žemlí. Směs dobře promícháme a vytváříme z ní malé kuličky, které opékáme na rozpáleném tuku. Přidáme rajčatový protlak a trochu vody, povaříme 15 minut.
 - 
                                3
Hotovou omáčku s masem servírujeme s kopečkem rýže.