Kibbeh
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 288 kcal
 - Sacharidy 59 g
 - Tuky 6 g
 - Sodík 73 mg
 - Bílkoviny 10 g
 - Uhlovodany 59 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 609.8 mg
 - Vláknina 32623 mg
 - Vitamín A 32623 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 10.8 mg
 - Vitamín E 1.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Bulgur dáme do mísy, zalijeme vodou těsně nad povrch a dáme na 20 minut změknout. Omyjeme a očistíme lilky a nakrájíme je nahrubo. Česnek oloupeme a pokrájíme nahrubo. Chilli papričku podélně rozkrojíme a zbavíme jader a stopky.
 - 
                                2
Bulgur scedíme přes sítko, necháme okapat a dáme do misky. Zeleninu rozmixujeme v mixéru na pyré a přidáme k bulguru. Škrobovou moučku rozmícháme s troškou vody a přidáme do směsi. Oloupeme a nadrobno pokrájíme cibuli a společně s kořením přidáme do směsi. Směs osolíme a rukama dobře propracujeme. Tvarujeme větší kuličky a naplocho je stlačíme.
 - 
                                3
Na pánvi rozpálíme olej a kibbehy na středně silném ohni vysmažíme dozlatova. Na papírové utěrce necháme okapat tuk. Pažitku opláchneme a nasekáme nadrobno. Kibbehy podáváme posypané pažitkou.