Libanonské Taboulé

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Bulgur
  • 500 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Pepř bílý
  • 2 ks Rajčata
  • 4 ks Cibulka jarní
  • 1 špetka Skořice mletá
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 6 polévková lžíce Máta
  • 4 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 288 kcal
  • Sacharidy 51 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 22 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 51 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 426.5 mg
  • Vláknina 24968.4 mg
  • Vitamín A 24968.4 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.2 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Bulgur v míse přelijeme vodou a necháme asi 15 minut stát. Scedíme a lehce vymačkáme.

  • 2

    Bulgur vložíme do čisté mísy a přidáme nasekanou mátu, nadrobno nakrájené cibulky, na kostičky nakrájená rajčata, citronovou šťávu, pepř, skořici a olivový olej. Vše dobře promícháme.

  • 3

    Salát necháme před podáváním asi 30 minut v chladničce.

Komentáře k receptu