Dušené pikantní kuře s cizrnou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 754 kcal
 - Sacharidy 21 g
 - Tuky 48 g
 - Sodík 260 mg
 - Bílkoviny 56 g
 - Uhlovodany 7 g
 - Cholesterol 212.5 mg
 - Draslík 652.2 mg
 - Vláknina 2097.9 mg
 - Vitamín A 2097.9 mg
 - Vitamín B6 1.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 18.8 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Cizrnu, kterou jsme přes noc máčeli ve studené vodě, slijeme, propláchneme a v hrnci s čerstvou vodou uvaříme do poloměkka, pak ji slijeme a necháme v sítu okapat.
 - 
                                2
Kuře očistíme, rozdělíme na porce a osolíme částí soli, cibuli oloupeme a jemně nakrájíme, oloupaný česnek nakrájíme na plátky. Petrželovou nať omyjeme a jemně nasekáme, rozinky namočíme do vody.
 - 
                                3
V pánvi rozpálíme olej a na něm osmahneme polovinu nakrájené cibule s pepřem a kurkumou. Pak přidáme porce kuřete a osmahneme je po všech stranách, přidáme plátky česneku, citronovou šťávu a uvařenou cizrnu. Přidáme pepř a zbytek soli, zalijeme vodou a přikryté poklicí dusíme na mírném ohni, dokud kuře není měkké. Před koncem dušení ještě přidáme zbytek nakrájené cibule, nasekanou nať petrželky a rozinky, a vše promícháme.
 - 
                                4
Porce kuřete na talířích obložíme cizrnou a vše zalijeme hustou omáčkou z pánve, ve které jsme kuře dusili.