Jehněčí špízy s jogurtovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Jehněčí kýta
  • 50 g Olej slunečnicový
  • 8 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 25 g Koriandr čerstvý
  • 250 g Jogurt bílý
  • 150 g Okurka salátová
  • 15 g Máta
  • 200 g Cibule
  • 200 g Rajčata soudková
  • 50 ml Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 498 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 36 g
  • Sodík 925 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 107.1 mg
  • Draslík 865.2 mg
  • Vláknina 3658.1 mg
  • Vitamín A 3658.1 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22.2 mg
  • Vitamín E 5.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso z jehněčí kýty nakrájíme na kostky, vsypeme do misky, zalijeme olejem, citronovou šťávou, přidáme posekané lístky koriandru, sůl, pepř, důkladně promícháme, aby se maso v marinádě obalilo a necháme aspoň 1 hodinu uležet. Rajčata nakrájíme na čtvrtky, cibuli oloupeme a nakrájíme na osminky.

  • 2

    Na jehly střídavě napichujeme maso, cibuli a rajčata. Grilujeme na venkovním grilu nebo v troubě zhruba 10 minut.

  • 3

    Do jogurtu vmícháme nastrouhanou okurku, posekané lístky máty a grilované špízy v této omáčce namáčíme.

Komentáře k receptu