Salát letní ze pšenice s paprikou a vejcem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 170 g Bulgur
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Citrony
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Paprika žlutá
  • 1 ks Paprika červená
  • 1 ks Limetka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Petržel - nať
  • 1 špetka Pažitka
  • 1 špetka Koriandr mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 3 polévková lžíce Olej olivový
  • 3 polévková lžíce Máta
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 266 kcal
  • Sacharidy 43 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 110 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 43 g
  • Cholesterol 122.7 mg
  • Draslík 407.3 mg
  • Vláknina 21038.2 mg
  • Vitamín A 21038.2 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 83.3 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do kastrůlku vlijeme vodu, přivedeme k varu, vložíme středně velká vejce, která 10 minut vaříme. Po této době je vyjmeme, vychladlá oloupeme, nakrájíme na čtvrtky. Přimícháme bulgur, nadrobno nakrájenou cibuli s česnekem, paprikami, očištěnými od semínek a najemno nakrájenými. Dále přimícháme petrželku, pažitku, koriandr, mátu, citrónovou a limetkovou šťávu s kůrou. Do salátu zakápneme olej, vše dobře promícháme. Podle libosti osolíme a opepříme.

Komentáře k receptu