Salát z ledence

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 28 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 55 g Ořechy burské pražené
  • 75 g Šalotka
  • 55 g Kuřecí maso vařené
  • 175 g Ledenec nachový
  • 125 ml Mléko kokosové
  • 0.5 ks Chilli paprička
  • 1 ks Citronová tráva
  • 1 hrnek Olej rostlinný
  • 2 polévková lžíce Garnát obecný
  • 2 polévková lžíce Omáčka rybí
  • 3 polévková lžíce Limetková šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1136 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 115 g
  • Sodík 354 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 11.3 mg
  • Draslík 718.7 mg
  • Vláknina 2524 mg
  • Vitamín A 2524 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.7 mg
  • Vitamín E 9.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V pánvi Wok rozpálíme 2,5 cm oleje. V něm 3-4 minuty smažíme na kostičky nakrájenou šalotku, až získá zlatavou barvu. Pozor na připálení. Vyjmeme děrovanou naběračkou a dáme okapat na papírové ubrousky.

  • 2

    Lusky ledence nakrájíme našikmo na proužky. Asi 30 vteřin je blanšírujeme ve vařící vodě a hned potom vložíme do ledové vody, aby zkřehly. Vyndáme je a necháme okapat.

  • 3

    Přidáme vařené kuřecí maso pokrájené na kousky, citronovou trávu (pouze bílá nadzemní část nakrájená na kolečka), sušené garnáty, přilijeme rybí omáčku, limetovou šťávu, posypeme chilli paprikou nasekanou nadrobno a polovičním množstvím solených pražených burských oříšků. Zamícháme lžící a dokořeníme.

  • 4

    Ledencový salát naložíme do misky, zakapeme kokosovým mlékem a posypeme smaženou šalotkou a zbylými burskými oříšky.

Komentáře k receptu