Dušené maso po vietnamsku pro alergiky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 105 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 900 g Hovězí maso zadní
  • 50 g Citronová tráva
  • 750 ml Voda pitná
  • 2 kávová lžička Cukr třtinový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 kávová lžička Skořice mletá
  • 2 kávová lžička Kari pasta
  • 2 ks Brambory
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Ředkev
  • 2 ks Chilli paprička
  • 4 ks Anýz celý
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 3 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Zázvor mletý
  • 3 polévková lžíce Olej kukuřičný
  • 4 polévková lžíce Pyré rajčatové
  • 2 polévková lžíce Rybí omáčka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 477 kcal
  • Sacharidy 31 g
  • Tuky 188 g
  • Sodík 333 mg
  • Bílkoviny 53 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 130.5 mg
  • Draslík 537.4 mg
  • Vláknina 11875 mg
  • Vitamín A 11875 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21.5 mg
  • Vitamín E 3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V misce smícháme nastrouhaný zázvor, najemno nasekanou citrónovou trávu, kari pastu, mletou skořici, hnědý cukr, rajčatové pyré, nadrobno nasekané chilli papričky bez semínek a thajskou rybí omáčku. Do vytvořené marinády vložíme hovězí maso nakrájené na kostky a v marinádě ho obalíme. Necháme marinovat alespoň hodinu.

  • 2

    Do kastrolu vlijeme lžíci oleje. Oloupeme cibuli a česnek a nasekáme nadrobno. Smažíme doměkka asi 2 minuty, dokud nezesklovatí. Pak cibuli i česnek vyjmeme z oleje.

  • 3

    Do kastrolu přidáme zbytek oleje. Polovinu masa vložíme na olej a ze všech stran osmažíme. Pak je vyjmeme a osmažíme zbylou část masa. Vrátíme zpět do hrnce první polovinu masa, zbytek marinády, cibuli a česnek.

  • 4

    Zalijeme vodou, osolíme a přidáme anýz, opepříme. Přivedeme k varu. Ztlumíme teplotu a hodinu dusíme.

  • 5

    Oškrábeme mrkev, brambory a ředkev a pokrájíme na kousky. Vložíme zeleninu do hrnce k masu a dusíme dalších 30 minut, dokud zelenina nezměkne.

  • 6

    Pokud je tekutina příliš řídká, odstraníme pokličku a 2 minuty zprudka povaříme, aby zhoustla. Servírujeme teplé.

Komentáře k receptu