Mleté maso po mexicku

Hodnocení 0x 2x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Cibule
  • 400 g Hovězí maso mleté
  • 500 g Rajčata
  • 400 g Fazole vařené
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Paprikové lusky čerstvé
  • 1 ks Feferony
  • 1 špetka Oregano sušené
  • 4 stroužek Česnek
  • 0.34 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 342 kcal
  • Sacharidy 39 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 276 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 39 g
  • Cholesterol 62.3 mg
  • Draslík 1378.3 mg
  • Vláknina 17617.1 mg
  • Vitamín A 17617.1 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 58.7 mg
  • Vitamín E 1.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na oleji zpěníme jemně nakrájenou cibuli, přidáme mleté maso a osmahneme je. Osolíme, podlijeme trochou horké vody a dusíme.

  • 2

    Očištěnou zeleninu omyjeme, papriky zbavíme jádřinců a nakrájíme je na proužky. Feferonku nasekáme, spařená rajčata oloupeme a pokrájíme na dílky.

  • 3

    K masu přidáme zeleninu, podusíme, dále přidáme fazole, oregano a ještě krátce dusíme.

  • 4

    Nakonec pokrm ochutíme prolisovaným česnekem a podáváme.

Komentáře k receptu